Kismamatorna,intimtorna

 

 A terhesség 12. hetétől már ajánlott a kismamatorna.

Szülés után, ha szükséges, a gátregeneráló torna.

Vizelettartási probléma (pl. stresszinkontinencia) esetén alkalmazható intimtorna.

 

     

                                       

 

       

 

 

                        

Intimtorna, gyógytorna

Az intimtorna gyógytorna, megelőző, felkészítő vagy terápiás torna a gátizom és a záróizmok területén. Fontos a szülés előtti felkészítésben, abban hogy a terhesség után a hüvely és a gát területe jobban regenerálódjon, a vizelettartási problémák kezelésében és megelőzésében.

Az intimtorna hatásai: Feszesebbé válik a hüvely, megszűnhet a húgycsőgyengeség miatti vizeletelcseppenés, erősebben zár a végbél,nőhet az orgazmus készség, szülési felkészítésre,jobb általános állapot és közérzet.

Mikor javasolt az intimtorna: vizelet, széklet-inkotinenciában, hüvelyi izomtónus vesztés esetén,szülés előtt a jobb regenerációhoz, szülés után a gyorsabb szöveti gyógyuláshoz,méh-, húgyhólyag-,vagy végbélsüllyedés esetén.

A medencealapi izmok a hasi szervek alsó támaszát is biztosítják, így tónusának fokozása erejének megtartása jelentős. Szakembertől, tanfolyamok keretében elsajátított gyakorlatok otthon önállóan is tovább végezhetőek.

                     

BudaiBábaPont Szülész-szaktanácsadás

Kismamatorna

A várandósság alatt is fontos a rendszeres testmozgás.  A pocak növekedésével jelentkezhet derék- és hátfájás, illetve a hormonális változások miatt a kötőszövetek is meglazulhatnak. Ezeken segít a kismamatorna , ami olyan speciális alacsony intenzitású mozgásforma, amely kifejezetten a várandósság alatti  érzékeny területekre fókuszál. A  gyakorlatokkal tartja karban a hasizmokat, a combokat, erősíti a mell- és a farizmot,javítja a vérkeringést. Gátizom-erősítő gyakorlatokat is tartalmaz amely a kitolási szakaszt is megkönnyíti szüléskor.

A kismamatornán való részvétel feltétele:  Szakorvosi igazolás a problémamentes várandósságról.

A kismamatorna folytatása szülés után a baba-mama torna.

Galéria

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kedves érdeklődők!

A Bábapont szaktanácsadó munkatársai szeretettel várják Önöket a Szent Teréz Magánpraxisban a fent meghirdetett előadásokon.

Partnereink:

BudaiBábaPont Szülész-szaktanácsadás
BudaiBábaPont Szülész-szaktanácsadás
© Copyright - Szívdobbanás Egészségügyi Szolgáltató Bt. 2019 A weboldalt készítette: Honlapkukac