Budai Baba Szülésfelkészítő Központ

VBAC-Császármetszés utáni hüvelyi szülés.

 

VBAC (Vaginal Birth After Caesarean section)

Császármetszés után hüvelyi szülés: Ha egy asszony előzőleg császármetszéssel szült és a következő szülés természetes úton zajlik, ezt nevezzük VBAC-nek.

Ha egyszer császár mindig császár? Nem.

Jó pár évvel ezelőtt ha egy asszony császármetszéssel adott életet gyermekének akkor a következő terhesség befejezése is császármetszéssel történt. A szakemberek tapasztalatai alapján és a várandós nő kérésének figyelembevételével  lehetőség van a természetes szülésre. Azonban a VBAC-nak feltételei vannak, amiről előzőleg tájékozódni kell. Ezután lehet dönteni, hogy van-e esély a VBAC-re vagy császármetszés lehet a biztonságos megoldás. Több tényezőt kell figyelembe venni a VBAC-t tervező kismamának, erről az őt támogató szakemberek részletesen felvilágosítják.

A szakma szabályai:

Császármetszés részletes előzményei, miért történt?

Anamnézis feltérképezése.

Elbírálása annak, hogy a császármetszés után vállalható-e VBAC. Ha igen akkor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni , hogy létrejöjjön a VBAC.

A VBAC-t kisérő nagy gyakorlattal rendelkező szakember legyen szülésznő, szülészorvos.

A megfelelő intézmény kiválasztása. https://dunamedicalcenter.org/szolgaltatasok/szuleszet/szuleszeti-csomagok

Támogató társ, család.

Végül, de nem utolsó sorban a testi-lelki felkészülés amit a VBAC – Interaktív szülésfelkészítő felkészítő tanfolyamon lehet elsajátítani.

https://budaibaba.hu/szulésfelkeszites-nstctg-vizsgalat-konzultacio/

MEGOSZTÁS

KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON IS!

Kategóriák