Budai Baba Szülésfelkészítő Központ

Gátelőkészítés fontossága, gátvédelem

Gátelőkészítés – gátmasszázs fontossága, jelentősége!

A szülésre való ráhangolódást, gátelőkészítést a testi-lelki felkészülést a terhesség alatt a várt időpont, azaz a terminus előtt már 4-5 héttel ajánlott megkezdeni.  A készülődés a várandósság alatt különböző bábapraktikákkal szinte minden esetben segíti és könnyíti, esetlegesen le is rövidíti a vajúdást az úgynevezett tágulási szak időtartalmát.

Minden anyának vágya a gátvédelemben történő sérülésmentes szülés. A bábának is a szülést követően pozitív boldog pillanat a sikeres gátvédelem. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a felkészülésbe ajánlott beiktatni a gátelőkészítést, azaz a gátmasszázst. Ehhez jó minőségű gátmasszázs olajat érdemes használni.

gátmasszázs.

Célja: A gát területének, szövetének rugalmassá tétele, lazítása. A gátelőkészítést naponta elvégezve, mint egy rituálét(pároddal ha szeretnéd ) nagyon sok plusz pozitív hatással rendelkezik. A szövetek rugalmasságának fokozása mellet nagyon fontos hogy megszokja a kismama, hogy ezen az intim területen történik valami. A gátelőkészítés közben megtanulod hogyan is tudod a legjobban ellazítani a testedet. Amikor eljön a nagy nap a kitolási szaknál a babád milliméterről-milliméterre halad a kifelé vezető úton akkor könnyedebben veszed majd az akadályokat. A kisbaba feje a szülőcsatorna végére érve egy új érzést vált ki. Ilyenkor nagyon fontos a nyugalom  az ellazulás. A kitolási szakban a szülésznő segít neked hogy a baba olyan ütemben tudjon kigördülni a szülőcsatornából, hogy ne jöjjön létre sérülés. A gátmasszázs és légzéstechnika valamint a vajúdási pozíció és a lazítás elsajátítása nagyon fontos a várandóság alatt.  Ezen technikák együttes hatásaként bízhatunk a sérülésmentes gátvédelemmel történő gyengéd születésben.

A felkészítőkön kérd szakember segítségét vagy keresd interaktív felkészítőnket, amelyen a vajúdási pozíciók, légzéstechnika az apák (szülést kísérő társ) bevonásával elméleti és  gyakorlati síkon történik!

https://budaibaba.hu/szules-felkeszites-tanacsadas/

Jó készülődést és kellemes babavárást kíván a Bábapont Csapata!

MEGOSZTÁS

KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON IS!

Kategóriák